Print Revolutie

InfinityPrint® is een nieuwe techniek waarbij het mogelijk is om op locatie, in hoge resolutie op vrijwel iedere ondergrond een permanente bedrukking aan te brengen. Deze technieken kunnen wij volledig PVC-vrij toepassen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de natuurlijke uitstraling én duurzaamheid van de print. Daarbij produceren wij met Eco-solvent inkten of doormidden van UV-licht.

De printlaag wordt rechtstreeks aangebracht op de ondergrond. Hierdoor is er geen zichtbaar materiaal wat achterblijft, en geen enkele beperking op het gebied van bevestigings- of ophangsystemen. De structuur van de ondergrond, stucwerk of vezels blijft behouden.

Hoe werkt het?

Afhankelijk van het ontwerp en type materiaal is er de keuze tussen een witte of volledige transparante onderlaag. Er is geen voorbehandeling, voorstrijk of egalisering nodig. Rechtstreeks op de ondergrond wordt in spiegelbeeld de transfer-laag, een flinterdunne folie waarop de afbeelding is geprint, aangezet.

Na de montage blijft enkel de folie van 50 micron (0,005mm) achter. In feite een digitale muurschildering of tatoeage. Er zijn verschillende typen coating die afhankelijke van de ondergrond in de uitstraling transparant, mat of anti graffiti kunnen worden toegepast.

Toepassingen

Deze techniek kan complete wanden en vloeren als één geheel voorzien van een eigen ontwerp, foto, of illustratie.

De breedste rolmaat die wij leveren is maarliefst 5 meter breed en 120 meter lang. Het is kosten- en tijdbesparend, uitstekende kwaliteit in vergelijking met bestaande bestickering of singing en geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Water- en UV-bestendig.

> PROJECTS

Het logo

De “Flower of life” geldt als een van de krachtigste natuursymbolen uit de heilige geometrie. Dit is een geometrische symbooltaal die met beelden werkt in plaats van woorden en daardoor veel directer en doeltreffender informatie kan overbrengen. De perfecte vorm, proportie en harmonie van de Flower of Life is bekend bij filosofen, architecten en kunstenaars over de hele wereld.

Leonardo da Vinci tekende de Flower of Life en stond bekend om het gebruik van de Gulden Snede en Pi in zijn kunst. Ook de Fibonacci spiraal is afgeleid van de Flower of Life. Het bevat de basis van alle geometrische vormen en informatie over de harmonische samenhang. Van muziek, licht, geluid, tot groeipatronen in de natuur en atomen. Het volgende nummer in de volgorde is altijd bekend, wat zorgt voor een oneindig ontvouwen, waarin iedere stap gemaakt kan worden.

De naam

Het woord Infinity komt van het Latijnse woord “Infinitas”, wat grenzeloosheid betekent. Het heeft geen begin en geen einde. Het is een begrip in de filosofie, wiskunde en natuurwetenschappen. Maar in dit geval ook voor de mogelijkheden op het gebied van printtechnieken. De mogelijkheden zijn oneindig en lijkt onverklaarbaar. Voor het eerst is het mogelijk om handmatig, in hoge resolutie op vrijwel iedere ondergrond een permanente bedrukking aan te brengen.

Kortom, de mogelijkheden zijn Infinitas!

* infiniteit [oneindigheid] {1847}

< frans infinité < latijn infinitatem,

4e nv. infinitas [idem], van infinitus [niet begrensd],

in- [on-] + finitus, verl. deelw. van finire [begrenzen],

van finis [grens, einddoel]